Vakantieweken

Tijdens onze vakantieweken kun je een heerlijke ontspannen vakantie vieren, alleen of met je gezin. Je hebt veel tijd voor de kinderen omdat bijna alles verzorgd wordt maar ook veel tijd voor jezelf.
De kinderen gaan in de ochtend naar sport en spel, maken muziek, zijn creatief bezig of gaan mountainbiken. Ze spelen in de bossen, maken hutten of bouwen dammetjes bij het watervalletje. Ondertussen kunnen de ouders kiezen uit beeldhouwen, schilderen of even lekker helemaal niets doen. Een boek lezen, fietsen of wandelen.
In de middag kan gezwommen worden, gewandeld, verder met je kunstwerk of een handwerkje. Ook kun je aansluiten bij verschillende georganiseerde activiteiten.
Rond etenstijd kun je aanschuiven voor een heerlijk buffet vol verse ingrediënten. Na het avondeten is er sport en spel voor iedereen. In de avond kan er een kampvuurtje worden gemaakt.

Kinderen

Het kinderprogramma begint om 9.30 uur. 

Ze brengen de ochtend door in de groep en lunchen met elkaar, soms in het bos, op het veld of bij het water. Om 13:00 uur komen ze terug met verhalen over creaties, overwonnen uitdagingen en avonturen.

DSC05426
P1050742 (2)

Baby/peutergroep: voor de allerkleinsten is er aan het begin van de ochtend, samen met een ouder of verzorger ‘muziek op schoot’. Er worden mooie, grappige en lieve liedjes gezongen en versjes uitgebeeld. Dit is een heerlijke manier om even echt alle aandacht te hebben voor je kleintje! Daarna gaan de kinderen lekker spelen en doen de ouders hun eigen ding.

Middelste groep: de kinderen van vier tot zeven/acht jaar oud beginnen iedere dag in het kinderatelier. Dagelijks wordt een verhaal verteld. Elementen uit dit verhaal worden gebruikt om te schilderen, te knutselen en muziek te maken. In de ochtend is er ook sport en spel. Daarna trekken ze de bossen in om hutten te bouwen en lekker te spelen. 

Oudste kindergroep: voor de oudere kinderen begint de ochtend met sport en spel. Daarna kan er voor de rest van de week gekozen worden voor het creatieve programma met o.a. schilderen, houtbewerken, beeldhouwen en allerlei andere bezigheden (programma varieert per week), of onder begeleiding uitdagend mountainbiken door bossen en velden.

Alle kinderen doen mee aan een programma. Voor de rust en de eenduidigheid maar ook voor de groepsvorming vinden wij dit belangrijk.
Mochten kinderen dit niet willen dan raden we de lightweek aan.

Presentatie van het werk en afsluiting van de week: aan het einde van de week is er een presentatie van alle creaties en kunstwerken en laten de kinderen hun liedjes horen.

Mountainbiken

Wat is er heerlijker dan de prachtige omgeving te ontdekken op de mountainbike?

Zowel kinderen (vanaf 9 jaar) als volwassenen kunnen kiezen om te mountainbiken. Bij de kindermountainbikegroep wordt de eerste dag geoefend met de juiste fiets- en remtechniek en wordt gekeken naar wat ieder kind in zijn mars heeft. Tijdens de week wordt de moeilijkheidsgraad langzaam opgebouwd, zodat ieder kind zich op zijn gemak blijft voelen, maar toch ook voor leuke uitdagingen komt te staan.

Het mountainbiken wordt verzorgd door sportieve medewerkers die de leukste fietsroutes en spannendste paadjes kennen.

Je kunt je eigen mountainbike meenemen of er een bij ons huren. We hebben goed onderhouden Cube fietsen in diverse maten. Ook volwassenen kunnen een fiets huren en zelf op pad gaan of met het groepje de heuvels in. De fietshuur wordt ter plekke afgerekend.

De kinderen die gaan mountainbiken hebben het volgende nodig:

  • Een goed passende fietshelm (verplicht, ook bij ons te leen)
  • Een rugzak en drinkfles om lunch en drinken mee te nemen
  • Goede fietskleding (oa een regen/windjack) en schoenen

Beeldhouwen en schilderen

Wat vroeger de schuur was voor de hooiwagen en het paard, is nu mijn atelier. Het is een inspirerende ruimte waar ik u graag begeleid in het maken van een schilderij of een beeld. Er ligt een grote voorraad beeldhouwstenen te wachten om getransformeerd te worden tot een kunstwerk, want voor minder gaan we niet. Ik heb grotere zand- en kalkstenen, hout, albast, serpentijn en diverse soorten speksteen. Als je nog nooit iets in deze richting gedaan hebt, is daar nu de kans. Het is echt ontspanning door inspanning en je gaat met iets naar huis om trots op te zijn.

Ferdinand

“Ik had nooit gedacht dat ik iets van die steen kon maken, maar toen Ferdinand me wees op bepaalde vormen die ik kon versterken, begon de steen te leven en ben ik gewoon aan de slag gegaan. En het is zowaar mooi geworden, ik voel me echt een beetje een kunstenaar.”
foto 5 beeldhouwen

Eten

We bereiden mooie maaltijden, met voornamelijk verse ingrediënten. Ze worden met smaak en liefde verzorgd door onze geweldige koks.

Het ontbijt is gevarieerd en bestaat uit croissantjes/pain au chocolat, vers stokbrood en bruin brood met verschillende soorten beleg.  Er is verse jus d’orange, yoghurt, melk en cruesli, gekookte eitjes (als het kan van de kippen uit het dorp) en vers fruit. Het ontbijt is van 8.15 uur tot 9.15 uur. Deze maaltijd is optioneel.

Tussen de middag is er een uitgebreid lunchbuffet, dat voor alle volwassenen in de binnentuin wordt geserveerd. Er is soep, salades en een verse spread. Daarnaast natuurlijk heerlijk Frans brood, vleeswaren voor de liefhebbers, verschillende Franse kaasjes en vegetarische lekkernijen. De kinderen picknicken ergens in de natuur, deze lunch wordt meegenomen op hun wandeltochten naar “het woud van de reuzenbomen”, “het everzwijnen bad”, “de kikkervijver” of bij warm weer de bron met de waterval. Ze komen terug op het moment dat de volwassenen hebben genoten van de lunch en weer helemaal klaar zitten voor de verhalen van de kinderen. De volwassenlunch is van 12.15 uur tot 13.00 uur.

“Een half uur in alle rust genieten van mijn lunch en daarna die blije gezichtjes van de kinderen te zien, dat was voor mij het hoogtepunt van de dag.”
paprikasoep

De avondmaaltijden zijn gezond, gemaakt van voornamelijk verse producten en vooral heel erg lekker! Ook is het samen eten reuze gezellig. We eten drie dagen vlees of vis en drie dagen vegetarisch. Voor de kinderen is er een aangepast menu. Dit is echt op kinderen gericht. Het is heel gangbaar en lekker maar ook gezond! En er is altijd een heerlijk toetje. Voor de oudere kinderen is het ook mogelijk om mee te eten met de volwassenen, dit moet vooraf worden gekozen en bij inschrijving worden aangevinkt. Het diner begint om 17.45 uur.

Vegetarisch/veganistisch eten is ook een optie en met diëten kunnen we gedeeltelijk rekening houden zodat iedereen mee kan genieten. Heb je een enkelvoudig dieet, dan kun je dit gewoon aangeven bij de inschrijving. Is het wat ingewikkelder, neem dan even contact met ons op voor overleg. Dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Als onze keuken geen oplossing heeft voor jouw dieet dan kun je ervoor kiezen om niet mee te doen aan de maaltijden. 

Corvee
De afwas doen we met elkaar en is één van de gezellige hoogtepunten met leuke discussies, grappige anekdotes en luchtige gesprekken. Er is een corveelijst en iedereen is ongeveer drie keer aan de beurt. Als dat lastig is omdat je bijvoorbeeld alleen voor meerdere kinderen moet zorgen, kun je je plaats laten innemen door een medewerker (€ 40,- voor de hele week).

Accommodatie

Voor het verblijf tijdens één van onze Vakantieweken of Lightweek kun je kiezen uit een mooi aanbod van appartementen, huizen en een Safaritent. Ook is er kampeergelegenheid in de pruimenboomgaard.

De huizen variëren in stijl, luxe en prijs en zijn bijna allemaal voorzien van een fijne buitenruimte/tuin. Een aantal huizen zijn in ons beheer en een aantal kunnen gehuurd worden van mede dorpsbewoners. Deze huizen van derden worden rechtstreeks van de eigenaar gehuurd. Bij de informatie over het huis kun je vinden hoe je dit verder kunt regelen. De schoonmaak is verplicht maar niet bij de prijs inbegrepen. Bij de informatie over de huisjes staan de extra schoonmaakkosten en de prijs vermeld. Deze link geeft nog de huisjes en de prijzen van 2023 aan. Binnenkort hebben we een nieuwe huisjespagina met de aangepaste prijzen!

Onze eigen accommodaties zijn: La Grange, La Mouette en de Safaritent. Kamperen is bij ons op het terrein. 

Als je een van onze accommodaties op het inschrijfformulier aanvinkt dan ontvang je naast de factuur van de gekozen week dus ook nog los de factuur van je accommodatie.

Heb je verder nog vragen over het onderdak, neem dan contact met ons op.

Beschikbaarheid

Prijzen vakantieweken

Kind jongen dan 1 jaar

 

Muziek op schoot en kinderopvang

€ 275,-

 

Kind van 1 tot 4 jaar

 

Kinderprogramma, lunch en diner

€ 395,-

Kinderprogramma, ontbijt, lunch en diner

€ 449,-

 

Kind van 4 tot 9 jaar

 

Kinderprogramma, lunch en diner

€ 438,-

Kinderprogramma, ontbijt, lunch en diner

€ 510,-

 

Kind vanaf 9 jaar

 

Kinderprogramma, lunch en diner

€ 476,-

Kinderprogramma, ontbijt, lunch en diner

€ 566,-

Kinderprogramma, lunch en volw. diner

 

Kinderprogramma, ontbijt, lunch en volw. diner 

€ 572,-

 

€ 662,,-

 

Volwassenen

 

Volwassenen met cursus, lunch en diner

€ 558,-

Volwassenen met cursus, ontbijt, lunch en diner

€ 648,-

Volwassenen zonder cursus, met lunch en diner

€ 378,-

Volwassenen zonder cursus, met ontbijt, lunch en diner

€ 468,-

Middag-activiteiten

In de middag en avonduren is er geen programma dus genoeg vrije tijd om te ontspannen, lekker bijkletsen, nog wat aan je beeld werken, lezen of breien/haken of niets doen. Ook zijn er georganiseerde keuze activiteiten. Bijvoorbeeld:

Kano Varen

Met mooi weer wordt er een kanotocht georganiseerd. We carpoolen met elkaar naar de plek waar de tocht begint en gaan dan in een lange slinger over de maas. Er zijn twee mooie plekjes waar er gepauzeerd wordt. Daar kan even heerlijk gezwommen worden en wat zelf meegebracht lekkers gegeten en gedronken worden. Als we aankomen bij het eindpunt worden de chauffeurs teruggebracht naar de auto’s en rijden we terug naar Fontaines waar het avondeten op ons staat te wachten.

Het is een rustige kanotocht geschikt voor alle leeftijden. Kinderen kunnen onder begeleiding mee en met ter plekke beschikbaar zwemvest aan. Dit is een zomeractiviteit.

foto 13 kano varen
foto 14 maas

Afkoelen in de Maas

Ideaal op een warme dag: een bezoek aan de Maas. Lekker pootje baden en zwemmen. Of op een luchtbed, met de stroom mee, je langs rustieke strandjes en verstilde baaitjes laten dobberen. Deze activiteit is leuk in de zomer, in het voorjaar en de herfst is het vaak nog te koud.

Afkoelen in de Maas

Ideaal op een warme dag: een bezoek aan de Maas. Lekker pootje baden en zwemmen. Of op een luchtbed, met de stroom mee, je langs rustieke strandjes en verstilde baaitjes laten dobberen. Deze activiteit is leuk in de zomer, in het voorjaar en de herfst is het vaak nog te koud.

foto 14 maas

Grindafgraving 

Op 15 minuten rijden is er een meertje waar je heerlijk kunt zwemmen. Er is een strandje wat zacht afloopt waardoor de kleintjes ook goed kunnen spelen in het water. Je kunt daar echt een flinke afstand zwemmen als je daarvan houdt. Ook in het voorjaar en in de herfst nemen we wel eens een duik!

foto 15 grintafgravind
foto 16 klimbos

Klimbos

Niet ver bij ons vandaan is een klimbos. Dit is een uitgebreid park waar je hoog door de bomen over touwen en kabels klimt, met mogelijkheden voor verschillende leeftijden. Vanaf ongeveer 8 jaar begint het echt leuk te worden. Er is een minimale lichaamslengte vereist om bepaalde routes te mogen doen.

Klimbos

Niet ver bij ons vandaan is een klimbos. Dit is een uitgebreid park waar je hoog door de bomen over touwen en kabels klimt, met mogelijkheden voor verschillende leeftijden. Vanaf ongeveer 8 jaar begint het echt leuk te worden. Er is een minimale lichaamslengte vereist om bepaalde routes te mogen doen.

foto 16 klimbos

Wandelingen

Je kunt prachtig wandelen in de omgeving van Fontaines. Het is zeer bosrijk met hier en daar fantastische uitzichten.

foto-12-wandelen.jpg
foto-13-bron.jpg

Bron dippen

De bron met het watervalletje is lekker koud, 6˚. Voor de liefhebbers van de Iceman-methode of om gewoon eens te ervaren is deze plek zeer geschikt om je weerstand een boost te geven.

Bron dippen

De bron met het watervalletje is lekker koud, 6˚. Voor de liefhebbers van de Iceman-methode of om gewoon eens te ervaren is deze plek zeer geschikt om je weerstand een boost te geven.

foto-13-bron.jpg

Breien en haken

Ina biedt een rijke schakering aan wol in prachtige kleuren en vele leuke brei ideeën die van jong tot oud gemakkelijk te maken zijn met speciale brei-ringen. Neem vooral je eigen haak-, brei-materiaal en wol mee of koop het ter plekke. Ook van restjes wol en katoen zijn veel leuke dingen te maken. Ina helpt je graag bij de creatie.

foto-14-handwerken.jpg
foto-15-elfjes.jpeg

Elfjes maken en prikvilten

In de meeste weken is er in de middag een workshop om feetjes te maken of te prikvilten. Superleuk om samen met de wat grotere kinderen te doen!

Elfjes maken en prikvilten

In de meeste weken is er in de middag een workshop om feetjes te maken of te prikvilten. Superleuk om samen met de wat grotere kinderen te doen!

foto-15-elfjes.jpeg

Mountainbiken

Er zijn prachtige fietstochten te maken rond ons dorpje. Je kunt zelf een fiets meenemen maar je kunt ook fietsen bij ons huren.

foto-16-mountainbiken-scaled.jpg
“Het was een unieke ervaring om een poosje in volledige rust, met de stroom mee te drijven langs de oevers, door de kleine zij-stroompjes, waar oeverzwaluwen nestelen en koeien loom om zich heen kijken.”
Cursist

Lightweek

Naast de gewone vakantieweken, is er ook een gedeeltelijk verzorgde vakantieweek. Dit betekent minder georganiseerd, meer vrijheid.
Wat we bieden is een week waarbij we met elkaar dineren en lunchen in de binnentuin. Ontbijt regel je zelf. Overnachten kan bij ons of bij onze dorpsgenoten.
Daarnaast bieden we nog een aantal mogelijkheden om er een leuke week van te maken. Het atelier van Ferdinand is open voor beeldhouwen of een schildercursus. Er kan gewandeld worden, gezwommen in de Maas of de grintafgraving, muziek, al dan niet bij het kampvuur, kanovaren of je kunt een fiets huren en gaan mountainbiken. Er worden activiteiten gezamenlijk ondernomen maar je kunt ook geheel je eigen gang gaan.

Prijzen Lightweek

Kind tot 1 jaar

Gratis
  
  

Kind van 1 tot 4 jaar lunch en diner

€120,-
  
  

Kind vanaf 5 jaar lunch en diner

€171,-
  

 

Kind vanaf 5 jaar lunch en volwassen diner

€267,-
  
  

Volwassenen met cursus, lunch en diner

€499,50
  
  

Volwassenen lunch en diner

€319,50
Scroll naar boven