Lightweken

Naast de gewone vakantieweken, is er ook een gedeeltelijk verzorgde vakantieweek. Dit betekent minder georganiseerd, meer vrijheid.
Wat we bieden is een week waarbij we met elkaar dineren en lunchen in de binnentuin. Ontbijt regel je zelf. Overnachten kan bij ons of bij onze dorpsgenoten.
Daarnaast bieden we nog een aantal mogelijkheden om er een leuke week van te maken. Het atelier van Ferdinand is open voor beeldhouwen of een schildercursus. Er kan gewandeld worden, gezwommen in de Maas of de grintafgraving, muziek, al dan niet bij het kampvuur, kanovaren of je kunt een fiets huren en gaan mountainbiken. Er worden activiteiten gezamenlijk ondernomen maar je kunt ook geheel je eigen gang gaan.

Beeldhouwen en schilderen

Het atelier van Ferdinand is een bijzondere plek waar van alles te zien is aan verzamelingen en kunst. Het is zowel werkplaats als rariteitenkabinet. Er liggen diverse soorten stenen en hompen hout klaar om bewerkt te worden. Er staan beeldhouwbokken en schildersezels. Lades met papier, schilderslinnen en paneeltjes. Kasten met beitels, verf en penselen. Een inspirerende plek om in een week een waarachtig kunstwerk te maken. Ferdinand helpt u.

“Ik had nooit gedacht dat ik iets van die steen kon maken, maar toen Ferdinand me wees op bepaalde vormen die ik kon versterken, begon de steen te leven en ben ik gewoon aan de slag gegaan. En het is zowaar mooi geworden, ik voel me echt een beetje een kunstenaar.”

Eten

We bereiden mooie maaltijden, met voornamelijk verse ingrediënten. Ze worden met smaak en liefde verzorgd door onze geweldige koks.

Het ontbijt regel je zelf in de lightweken. Rond 8 uur rijdt de bakker door het dorp en kun je verse broodjes kopen.

Tussen de middag is er een uitgebreid lunchbuffet, dat wordt geserveerd in de binnentuin. Er is soep, salades en een verse spread. Daarnaast natuurlijk heerlijk Frans brood, vleeswaren voor de liefhebbers, verschillende Franse kaasjes en vegetarische lekkernijen. Voor de kinderen is er ook zoet beleg. De lunch start om 12.30 uur.

De avondmaaltijden zijn gezond, gemaakt van voornamelijk verse producten en vooral heel erg lekker! Ook is het samen eten reuzegezellig. We eten drie dagen vlees of vis en drie dagen vegetarisch. Voor de kinderen is er een aangepast menu. Dit is echt op kinderen gericht. Het is heel gangbaar en lekker maar ook gezond! En er is altijd een heerlijk toetje. Voor de oudere kinderen is het ook mogelijk om mee te eten met de volwassenen, dit moet vooraf wordengekozen en bij inschrijving worden aangevinkt.

Vegetarisch/veganistisch eten is ook een optie en met diëten kunnen we gedeeltelijk rekening houden zodat iedereen mee kan genieten. Heb je een enkelvoudig dieet, dan kun je dit gewoon aangeven bij de inschrijving. Is het was ingewikkelder, neem dan even contact met ons op voor overleg. Dan kunnen we kijken wat er mogelijk is. Als onze keuken geen oplossing heeft voor jouw dieet dan kun je ervoor kiezen om niet mee te doen aan de maaltijden. Het diner begint om 17.45 uur.

 

Corvee
De afwas doen we met elkaar en is één van de gezellige hoogtepunten met leuke discussies, grappige anekdotes en luchtige gesprekken. Er is een corveelijst en iedereen is ongeveer drie keer aan de beurt. Als dat lastig is omdat je bijvoorbeeld alleen voor meerdere kinderen moet zorgen, kun je je plaats laten innemen door een medewerker (€ 40,- voor de hele week).

Accommodatie

Voor het verblijf tijdens één van onze Vakantieweken of Lightweken kun je kiezen uit een mooi aanbod van appartementen, huizen en een Safaritent. Ook is er kampeergelegenheid in de pruimenboomgaard.

De huizen variëren in stijl, luxe en prijs en zijn bijna allemaal voorzien van een fijne buitenruimte/tuin. Een aantal huizen zijn in ons beheer en een aantal kunnen gehuurd worden van mede dorpsbewoners. Deze huizen van derden worden rechtstreeks van de eigenaar gehuurd. Bij de informatie over het huis kun je vinden hoe je dit verder kunt regelen. De schoonmaak is verplicht maar niet bij de prijs inbegrepen. Bij de informatie over de huisjes staan de extra schoonmaakkosten en de prijs vermeld.

Beschikbaarheid

Prijzen Lightweken

Kind tot 1 jaar

Gratis
  
  

Kind van 1 tot 4 jaar lunch en diner

€120,-
  
  

Kind vanaf 5 jaar lunch en diner

€171,-
  

 

Kind vanaf 5 jaar lunch en volwassen diner

€267,-
  
  

Volwassenen met cursus, lunch en diner

€499,50
  
  

Volwassenen lunch en diner

€319,50

Activiteiten

 

Er zijn genoeg activiteiten in de omgeving van Fontaines. Je kunt zelf op pad gaan of je gaat samen met een van de andere gasten. Hier een lijstje met mogelijkheden:

Kano Varen

Je kunt zelf contact opnemen met het kanobedrijf om te reserveren. Handig en leuk om het met een groepje te doen dus inventariseer van tevoren wie mee wil. Dan rijd je samen naar een plek waar de kano’s klaar liggen. Je kunt onderweg heerlijk zwemmen en wat zelf meegebracht lekkers eten en drinken.

Het is een rustige kanotocht geschikt voor alle leeftijden. Kinderen moeten onder begeleiding mee en met ter plekke beschikbare zwemvest. Als je op de eindplek komt worden de chauffeurs terug gebracht naar de auto’s. Ook dit is een zomeractiviteit.

foto-8-kano.jpg
foto-9-maas.jpg

Afkoelen in de Maas

Ideaal op een warme dag: een bezoek aan de Maas. Lekker pootje baden en zwemmen. Of op een luchtbed, met de stroom mee, je langs rustieke strandjes en verstilde baaitjes laten dobberen. Deze activiteit is leuk in de zomer, in het voorjaar en de herfst is het vaak nog te koud.

Afkoelen in de Maas

Ideaal op een warme dag: een bezoek aan de Maas. Lekker pootje baden en zwemmen. Of op een luchtbed, met de stroom mee, je langs rustieke strandjes en verstilde baaitjes laten dobberen. Deze activiteit is leuk in de zomer, in het voorjaar en de herfst is het vaak nog te koud.

foto-9-maas.jpg

Grindafgraving 

Op 15 minuten rijden is er een meertje waar je heerlijk kunt zwemmen. Er is een strandje wat zacht afloopt waardoor de kleintjes ook goed kunnen spelen in het water. Je kunt daar echt een flinke afstand zwemmen als je daarvan houdt. Ook in het voorjaar en in de herfst nemen we wel eens een duik!

foto-10-grintafgravind.jpg
foto-11-klimbos.jpg

Klimbos

Niet ver bij ons vandaan is een klimbos. Dit is een uitgebreid park waar je hoog door de bomen over touwen en kabels klimt, met mogelijkheden voor verschillende leeftijden. Vanaf ongeveer 8 jaar begint het echt leuk te worden. Er is een minimale lichaamslengte vereist om bepaalde routes te mogen doen.

Wandelingen

Je kunt prachtig wandelen in de omgeving van Fontaines. Het is zeer bosrijk met hier en daar fantastische uitzichten.

foto-12-wandelen.jpg
foto-13-bron.jpg

Bron dippen

De bron met het watervalletje is lekker koud, 6˚. Voor de liefhebbers van de Iceman-methode of om gewoon eens te ervaren is deze plek zeer geschikt om je weerstand een boost te geven.

Bron dippen

De bron met het watervalletje is lekker koud, 6˚. Voor de liefhebbers van de Iceman-methode of om gewoon eens te ervaren is deze plek zeer geschikt om je weerstand een boost te geven.

foto-13-bron.jpg

Breien en haken

Ina biedt een rijke schakering aan wol in prachtige kleuren en vele leuke brei ideeën die van jong tot oud gemakkelijk te maken zijn met speciale brei-ringen. Neem vooral je eigen haak-, brei-materiaal en wol mee of koop het ter plekke. Ook van restjes wol en katoen zijn veel leuke dingen te maken. Ina helpt je graag bij de creatie.

foto-14-handwerken.jpg
foto-15-elfjes.jpeg

Elfjes maken en prikvilten

In de meeste weken is er in de middag een workshop om feetjes te maken of te prikvilten. Superleuk om samen met de wat grotere kinderen te doen!

Elfjes maken en prikvilten

In de meeste weken is er in de middag een workshop om feetjes te maken of te prikvilten. Superleuk om samen met de wat grotere kinderen te doen!

foto-15-elfjes.jpeg

Mountainbiken

Er zijn prachtige fietstochten te maken rond ons dorpje. Je kunt zelf een fiets meenemen maar je kunt ook fietsen bij ons huren.

foto-16-mountainbiken-scaled.jpg
“Het was een unieke ervaring om een poosje in volledige rust, met de stroom mee te drijven langs de oevers, door de kleine zij-stroompjes, waar oeverzwaluwen nestelen en koeien loom om zich heen kijken.” 
Scroll naar boven