Middag activiteiten Middag activiteiten Middag activiteiten Middag activiteiten Middag activiteiten Middag activiteiten Middag activiteiten Middag activiteiten Middag activiteiten

Middag activiteiten

Zo veel te doen!

In de middag en avonduren is er geen programma dus genoeg vrije tijd om te ontspannen, lekker bijkletsen, nog wat aan je beeld werken, lezen of breien of haken of niets doen.

Ook zijn er georganiseerde keuze activiteiten.

Bijvoorbeeld:

Afkoelen in de maas ~ Ideaal op een warme dag: een bezoek aan de Maas. Lekker pootje baden en zwemmen. Of op een luchtbed, met de stroom mee, je langs rustieke strandjes en verstilde baaitjes laten dobberen.

“Het was een unieke ervaring om een poosje in volledige rust, met de stroom mee te drijven langs de oevers, door de kleine zij-stroompjes, waar oeverzwaluwen nestelen en koeien loom om zich heen kijken.” (cursist)

Kanovaren ~ Met mooi weer wordt er een kanotocht georganiseerd. We carpoolen met elkaar naar de plek waar de tocht begint en gaan dan in een lange slinger over de maas. Er zijn twee mooie plekjes waar er gepauzeerd wordt. Daar kan even heerlijk gezwommen worden en wat zelf meegebracht lekkers gegeten en gedronken worden. Als we aankomen bij het eindpunt worden de chauffeurs teruggebracht naar de auto’s en rijden we terug naar Fontaines waar het avondeten op ons staat te wachten.

Het is een rustige kanotocht geschikt voor alle leeftijden. Kinderen onder begeleiding en met ter plekke beschikbare zwemvest.

Grindafgraving ~ Op 15 minuten rijden is er een meertje waar je heerlijk kunt zwemmen. Er is een strandje wat zacht afloopt waardoor de kleintjes ook heerlijk kunnen spelen in het water. Je kunt ook echt een flinke afstand zwemmen als je daarvan houdt.

Klimbos ~ Niet ver bij ons vandaan is een klimbos. Dit is een uitgebreid park waar je hoog door de bomen over touwen en kabels klimt, met mogelijkheden voor verschillende leeftijden. Vanaf ongeveer 8 jaar begint het echt leuk te worden. Er is een minimale lichaamslengte vereist om bepaalde routes te mogen doen.

Wandelingen ~ Je kunt prachtig wandelen in de omgeving van Fontaines. Het is zeer bosrijk met hier en daar fantastische uitzichten. Er zal in ieder geval één begeleide wandeling zijn en als hier meer animo voor is dan worden er meer wandelingen georganiseerd.

Brondippen ~ De bron met het watervalletje is lekker koud, 6˚. Voor de liefhebbers van de Iceman-methode of om gewoon eens te ervaren is deze plek zeer geschikt om je weerstand een boost te geven.

Breien en haken ~ Ina biedt een rijke schakering aan wol in prachtige kleuren en vele leuke brei ideeën die van jong tot oud gemakkelijk te maken zijn met speciale brei-ringen. Neem vooral je eigen haak-, brei-materiaal en wol mee of koop het ter plekke. Ook van restjes wol en katoen zijn veel leuke dingen te maken. Ina helpt je graag bij de creatie daarvan tijdens het dagelijkse brei-spreekuur van 13.00 tot 14.00 uur bij de zaal.

Elfjes maken en prikvilten ~ In de meeste weken is er in de middag een workshop om feetjes te maken of te prikvilten. Superleuk om samen met de wat grotere kinderen te doen!