Maaltijden

Onze maaltijden zijn altijd vers en zelfgemaakt en waar mogelijk ook duurzaam. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de smaak! Geïnspireerd door het seizoen, zelfontwikkelde recepten en beproefde successen, stellen wij ieder jaar een nieuw menu samen.

We ontbijten, lunchen, borrelen en dineren gezellig samen in de gemeenschappelijke binnentuin of in de aangrenzende eetzaal met houtkachel. Op ons ontbijtbuffet vind je versgeperste jus d’orange, croissantjes/pain au chocolat, robuust stokbrood, meergranen bruinbrood, yoghurt, vers fruit, cruesli, Goudse kaas, ham, brie, roomboter, hard en zacht gekookte eitjes, koffie/thee, koude en warme melk en diverse soorten zoetbeleg.

Pauze tijdens de repetities? Op de koffietafel staan de koffie, thee, opgeschuimde melk en fruitwater al op u te wachten. Ook aan de lekkere trek wordt gedacht.

Iedere middag staat er weer een andere soep, salade, spread en kruidenboter voor je klaar op het lunchbuffet. Er is een ruime selectie aan Franse kazen en voor wie wil een vlees/vis optie voor op brood. Het aanbod van de dranken op de koffietafel en een stuk fruit uit onze fruitschaal maken deze lunch helemaal compleet.

Na de repetities wordt er geborreld. Bij het barretje kun je kiezen uit een selectie aan alcoholische en non-alcoholische drankjes. Bij het arrangement is per dag één (non)-alcoholische consumptie uit onze bar inbegrepen bij de borrel of het diner. De daarop volgende drankjes worden door de gasten zelf geturfd. Kofffie, thee en fruitwater van onze koffietafel kun je ten alle tijden vrij pakken.

Voor het diner serveren wij twee dagen een vlees/vis maaltijd en twee dagen een verrassende en volwaardige vegetarische maaltijd.  Met gerechten vanuit alle windstreken kenmerken onze maaltijden zich door veel groenten, volle smaak en verrassende en kleurrijke combinaties. Wat dacht je van een bourgondische stoofpot van zwijn met romige aardappelpuree, geroosterde groenten, geurige kruidensla met hazelnoot-citroendressing en lemon meringue pie toe. Of gevulde courgette, kruidige rijst, notenburger, Griekse salade en verfrissend sorbetijs toe. Kortom voor ieder wat wils; altijd smaakvol en een lust voor oog! Liever helemaal geen vlees of vis? Dat kan natuurlijk ook. Heb je een allergie of (medisch)dieet dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier en bespreken wij samen vooraf wat er mogelijk is.

Het afwascorvee na de lunch en het diner doen we samen onder begeleiding van Ferdinand.  De ervaring leert dat juist tijdens de afwas de leukste gesprekken ontstaan. De overige afwasmomenten en keukenvaat wordt door de medewerkers gedaan.

Door te kiezen voor seizoensgroenten, en waar kan biologische of fairtrade producten, proberen wij bij te dragen aan een stukje duurzaamheid. Naast afvalscheiding proberen wij ook steeds minder afval te produceren. Zo hebben wij besloten om geen wegwerp waterflesjes en pakjes drinken meer in te kopen en vragen nu onze gasten om zelf hun Doppers of andere herbruikbare drinkbekers mee te nemen van thuis. Er stroomt tenslotte bronwater uit de Fontainer kranen! En voor de terugreis kun je je flesje ook vullen met een vruchtensap van onze vertrektafel.

Heb je nog vragen over onze maaltijden neem dan gerust contact met ons op.