Maaltijden

Onze maaltijden zijn vegetarisch, vers en zelfgemaakt en waar mogelijk ook duurzaam. We ontbijten, lunchen en dineren gezellig samen in de gemeenschappelijke binnentuin of in de aangrenzende eetzaal met houtkachel.

Op ons ontbijtbuffet vind je versgeperste jus d’orange, croissantjes, robuust stokbrood, meergranen bruinbrood, yoghurt, vers fruit, cruesli, Goudse kaas, brie, roomboter, hard- en zacht gekookte eitjes, koffie/thee, koude en warme melk en diverse soorten zoetbeleg.

Pauze tussen de workshops? Op de koffietafel staan de koffie, thee, opgeschuimde melk en fruitwater al op u te wachten. Ook aan de lekkere trek wordt gedacht.

Voor het diner serveren wij verrassende en volwaardige vegetarische maaltijden.  Met gerechten vanuit alle windstreken kenmerken onze maaltijden zich door veel groenten, volle smaak en verrassende en kleurrijke combinaties. Wat dacht je van een notenburger met geroosterde groenten, geurige kruidensla met hazelnoot-citroendressing en citroentaart toe. Of gevulde courgette, kruidige rijst, Griekse salade gevolgd door verfrissend sorbetijs. Kortom voor ieder wat wils; altijd smaakvol en een lust voor oog!

Heb je een allergie of (medisch) dieet dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier en bespreken wij samen vooraf wat er mogelijk is.

De dagelijkse avond afwas doen we gezellig samen met de Alexander Techniek in ons achterhoofd. De ervaring leert dat juist tijdens de afwas de leukste gesprekken ontstaan. De overige afwasmomenten en keukenvaat wordt door de medewerkers gedaan.

Door te kiezen voor seizoensgroenten, en waar kan biologische of fairtrade producten, proberen wij bij te dragen aan een stukje duurzaamheid. Naast afvalscheiding proberen wij ook steeds minder afval te produceren. Zo hebben wij besloten om geen wegwerp waterflesjes en pakjes drinken meer in te kopen en vragen nu onze gasten om zelf hun Doppers of andere herbruikbare drinkbekers mee te nemen van thuis. Er stroomt tenslotte bronwater uit de Fontainer kranen!

Heb je nog vragen over onze maaltijden neem dan gerust contact met ons op.