Ko en Marieke

Ko van Vaardegem

Na een technische en bedrijfskundige studie werd ik organisatie adviseur en na diverse trainingen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling ook coach. Ik heb daarin ervaren dat ik en ieder ander verantwoordelijk is voor mijn/zijn/haar eigen leven. Dat ik een stukje mee kan lopen, kan spiegelen, confronteren waar nodig, ondersteunen en dat het vervolgens weer aan de ander is om ten volle ondernemer te worden van zijn/haar eigen bestaan.

Vanuit het werken met bewustzijn ben ik ook met Creatief Schrijven begonnen: ik word er nog steeds blij en open van, mijn creativiteit, mijn energie, gaat stromen, mijn verhaal komt naar buiten, ik kom naar buiten, laat me zien en horen. Nu geef ik workshops creatief schrijven in Rotterdam en omgeving en verzorg jaarlijks een schrijfweek.

‘Schrijven zonder rem erop, de innerlijke criticus even buiten spel gezet, het plezier van het spelen en ontdekken wat zich in mijn hoofd, hart en ziel afspeelt. Dat gevoel, die ervaring wil ik doorgeven.’

Marieke van Leeuwen

In de jaren zeventig ben ik afgestudeerd aan de toneelschool in Antwerpen. In die tijd woonden mijn ouders in Brussel. Ik woon nu in Dordrecht. Vele jaren heb ik als actrice gewerkt. Ook in het theater ben je veel met taal bezig. Daarna werkte ik ook als regisseur, vooral voor locatieprojecten met eigen toneelteksten. Ideeёn in beeld omzetten is een mooie ervaring. Dat doe je ook met poёzie. In die tijd was ik al met dichten bezig. Met schrijven kun je jezelf laten horen en ben je minder afhankelijk van een regisseur. Toen ik niet meer zo veel wilde reizen en geen lange teksten meer uit mijn hoofd wilde leren, vond ik het optreden met mijn gedichten leuk. Ik heb ook veel poёzie-workshops gegeven. In Dordrecht was ik van 2009 tot 2014 stadsdichter. Bij Ko volg ik met veel plezier de creatieve schrijfsessies.
Wil je meer weten? Dan kun je mijn site bezoeken: www.mariekevanleeuwen.org