Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma Kinderprogramma

Kinderprogramma

Blije kinderen!

Het kinderprogramma begint om 9.30 uur. De kinderen verzamelen bij de binnentuin en gaan met hun groepje mee.

Ze brengen met hun groepje de ochtend door en lunchen met elkaar, soms in het bos of op het veld. Om 13:00 uur komen ze terug met verhalen over creaties, overwonnen uitdagingen en avonturen.

Baby/peutergroep

Voor de allerkleinsten is er aan het begin van de ochtend, samen met een ouder of verzorger, ‘muziek op schoot’. Er worden mooie, grappige en lieve liedjes gezongen en versjes uitgebeeld. Dit is een heerlijke manier om even echt alle aandacht te hebben voor je kleintje! Daarna gaan de kinderen lekker spelen en gaan de ouders hun eigen ding doen.

Middelste groep

Deze kinderen van vier tot zeven/acht jaar oud beginnen iedere dag in het kinderatelier. Dagelijks wordt een verhaal verteld. Elementen uit dit verhaal worden gebruikt om te schilderen, te knutselen en muziek te maken. Ook hebben de kinderen in de ochtend sport en spel. Daarna trekken ze de bossen in om hutten te bouwen en lekker te spelen.                                                                                                          

Oudste kindergroep

Voor de oudere kinderen tot ongeveer zestien jaar begint de ochtend met sport en spel. Daarna kan er voor de rest van de week gekozen worden voor het creatieve programma met o.a. schilderen, houtbewerken, mode maken en allerlei andere bezigheden (programma varieert per week), of onder begeleiding uitdagend mountainbiken door bossen en velden.

16+                                                                                                              

Als zestien-plussers iets uitdagends willen doen, kunnen ze aansluiten bij het beeldhouwen en/of schilderen voor volwassenen. Vervelen zullen ze zich niet snel, er zijn vaak leeftijdsgenootjes met wie ze kunnen mountainbiken, handwerken en in de avond bij het kampvuur kunnen chillen en dingen doen die wij niet weten…

Presentatie van het werk en afsluiting van de week                     

Aan het eind van de week is er een presentatie van alle creaties en kunstwerken en laten de kinderen hun liedjes horen.