Gezinsvakantieweken

De gezinsvakantieweken duren vijf volle dagen waarin van alles te beleven en te doen is voor alle leeftijden.

Het kinderprogramma
Voor de allerkleinsten is er aan het begin van de ochtend, samen met een ouder of verzorger, ‘muziek op schoot’.

De kinderen van vier tot en met zes jaar beginnen iedere dag in het kinderatelier, een verbouwde schuur met grote werktafels en een  muziekplek. Rond de open haard, wordt dagelijks een verhaal verteld. Elementen uit dit verhaal worden gebruikt om te schilderen, te knutselen en muziek te maken.

Voor de oudere kinderen begint de ochtend met sport en spel, waarna er voor de rest van de week gekozen kan worden voor het creatieve programma met o.a. schilderen, houtbewerken, mode maken en allerlei andere bezigheden (programma varieert per week), of een week uitdagend mountainbiken door bossen en velden.

Aan het eind van de week is er een presentatie in het plaatselijke kerkje van alle creaties en kunstwerken en ingestudeerde muziek.

IMG_1608

De begeleiding
De muzieklessen worden verzorgd door Ina (muziekpedagoge, moeder en oma). De creatieve kinderprogramma’s worden begeleid door zeer ervaren en enthousiaste medewerkers. Sport & spel en het mountainbiken worden verzorgd door sportieve jongemannen die de leukste fietsroutes en spannendste paadjes kennen.

Iedereen is kunstenaar
Ferdinand begeleidt de volwassenen in het open atelier. Je kunt er schilderen, beeldhouwen of houtbewerken. Ook als je geen ervaring hebt, of denkt zoiets niet te kunnen ben je extra welkom. De workshops zijn ontspannend en inspirerend en je gaat met een dierbaar werkstuk naar huis.

Verse soep, frisse salades en verrassende maaltijden.
De heerlijke  maaltijden, met louter verse ingrediënten (3 dagen vegetarisch, 3 dagen vlees/vis) worden met smaak en liefde verzorgd door onze geweldige koks. Er is een speciaal menu voor de kinderen. Tussen de middag is er een uitgebreid lunchbuffet, dat voor alle volwassenen op de boerderij wordt geserveerd. De kinderen picknicken ergens in de natuur of bakken brood en pannenkoeken op het kampvuur. Ze komen terug op het moment dat de volwassenen hebben genoten van de lunch en weer helemaal klaarzitten voor de verhalen van de kinderen. De kinderlunch wordt meegenomen op hun wandeltochten naar het “woud van de reuzenbomen”, het everzwijnenbad , de kikkervijver of bij warm weer de bron met de waterval.

“Een half uur in alle rust genieten van mijn lunch en daarna die blije gezichtjes van de kinderen te zien, dat was voor mij het hoogtepunt van de dag.” (cursist)

Ontbijt, lunch, diner

Ontbijt

Ontbijt, lunch, diner

Diner

Afkoelen in de Maas
Ideaal op een warme dag: een bezoek aan de Maas. Lekker pootje baden en zwemmen. Of op een luchtbed, met de stroom mee, je naar rustieke strandjes en verstilde baaitjes te laten dobberen.

“Het was een unieke ervaring om een kwartier lang, in volledige rust, met de stroom mee te drijven langs de oevers, door de kleine zij-stroompjes, waar oeverzwaluwen nestelen en koeien loom om zich heen kijken.” (cursist)

20080713tessajol@planet-nl05094

Mountainbiken
Wat is er heerlijker dan de prachtige omgeving te ontdekken op de mountainbike. De eerste dag wordt er zorgvuldig geoefend met de juiste fiets- en remtechniek en gekeken naar wat ieder kind aan kan. Tijdens de week wordt de moeilijkheidsgraad langzaam opgebouwd, zodat ieder kind zich op zijn gemak blijft voelen, maar toch ook voor leuke uitdagingen komt te staan.

Ieder kind heeft het volgende nodig:
– Een goed passende fietshelm (verplicht, ook bij ons te leen)
– Een rugzak om lunch en drinken in mee te nemen
– Geschikte kleding en schoeisel

Je kunt je eigen mountainbike meenemen of er één bij ons huren. We hebben goed onderhouden Cube fietsen.

Breien en haken
In de middag en avonduren is er genoeg vrije tijd om te ontspannen, lekker bij te kletsen, nog wat aan je beeld werken, te lezen of voor wie wil te breien of te haken. Ina biedt een rijke schakering aan wol in prachtige kleuren en vele leuke brei ideeën die van jong tot oud gemakkelijk te maken zijn met speciale brei-ringen. Neem vooral je eigen haak-, brei-materiaal en wol mee of koop het ter plekke. Ook van restjes wol en katoen zijn veel leuke dingen te maken. Ina helpt je graag bij de creatie daarvan tijdens het dagelijkse brei-spreekuur van 13.00 tot 14.00 uur bij de zaal.

In afwachting van het avondeten klinkt er weer muziek. De ene keer begeleid door onze huis harpiste Ulrike (juliweken), een andere keer door Floris op accordeon of door Gertrude www.klankenenergie.nl

Onderdak
Voor onderdak zijn er allerlei huizen of kamers te huur en er is kampeergelegenheid in de pruimenboomgaard.