Workshop Ensemble Zingen

In het voorjaar van 2022 (2-6 juni) zal Joost van der Linden voor de 9e keer de workshop Ensemble Zingen geven. Josquin Des Prez & smart staan dit jaar centraal in Fontaines St. Clair, geen mille regretz maar Cent Mille Regretz, verrijkt door werken van componisten als De Castro, Morales, Brumel, De La Rue, Susato en Ghizeghem. Want gedeelde smart is halve smart!

Plaatsing gaat op basis van datum van inschrijving, zie tekst hieronder. Zodra de deelnemers bekend zijn, kan er een indeling gemaakt worden en zal Joost alle deelnemers het repertoire in PDF toezenden en in een later stadium het repetitie-schema. Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun partij bij aanvang van de cursus beheersen.

Zangers die voor de workshop Cent Mille Regretz mei 2021 waren geplaatst, krijgen tot 15 november 2021 voorrang bij plaatsing voor de workshop Cent Mille Regretz 2022.
Aanmelden nieuwe zangers voor deze workshop kan vanaf 15 november 2021Van deze nieuwe zangers wordt wel verwacht dat zij, na inschrijving, op korte termijn voorzingen (kosteloos) bij Joost van der Linden.

Zodra de deelnemers bekend zijn, kan er een indeling gemaakt worden en zal Joost alle deelnemers het repertoire in PDF toezenden en in een later stadium het repetitie-schema. Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun partij bij aanvang van de cursus beheersen.

De repetities vinden plaats in het dorpskerkje van Fontaines St Clair met haar mooie akoestiek. Meer informatie over het programma Cent Mille Regretz leest u hier. Het concert vindt plaats op zondag 5 juni in de Nicolaaskerk in het plaatsje Marville zo’n dertig kilometer verderop.

Tijdens de workshop ben je te gast bij Ina en Ferdinand Pieterse, in het lieflijke boerendorpje Fontaines St. Clair in Noord-Oost Frankrijk. Ingebed tussen de bosrijke heuvels van de Maasvallei telt het dorpje slechts 50 inwoners, 3 boerderijen en een kerk. Er zijn geen doorgaande wegen, winkels of kroegen.

We ontbijten, lunchen, borrelen en dineren gezellig samen in de gemeenschappelijke binnentuin van de familie Pieterse. Voor het onderdak is er een ruim aanbod aan kamers te huur variërend in luxe en stijl. Ook is er kampeergelegenheid in de pruimenboomgaard. Meer informatie over de maaltijden en het onderdak kun je hier vinden.

Heb je nog vragen over de workshoplocatie, neem dan contact op met Rosalinde Pieterse, voor muzikale vragen kun je terecht bij Joost van der Linden.

Inschrijven kan hier.
Voor de flyer klik hier.