Workshop Ensemble Zingen

In het voorjaar van 2020 (20-24 mei) zal Joost van der Linden voor de 9e keer de workshop Ensemble Zingen gaan geven. Met La Troupe De Fontaines, dit zijn alle zangers die deelnemen aan deze workshop,  gaat hij ditmaal vocaal repertoire rondom Josquin Des Prez instuderen en uitvoeren. Centraal staan de regretz chansons, chansons over smart en spijt.

Plaatsing gaat op basis van datum van inschrijving. Zoals gebruikelijk genieten de zangers van het afgelopen jaar( 2019) voorrang.  Let op, deze voorrangsregeling geldt slechts twee weken, om zo ook nieuwe zangers een kans te geven om mee te musiceren. De regeling loopt dus tot 15 december 2019. Echter, van nieuwe zangers wordt wel verwacht dat zij na inschrijving, op korte termijn voorzingen (kosteloos) bij Joost van der Linden. Zodra de deelnemers bekend zijn, kan er een indeling gemaakt worden en zal Joost alle deelnemers het repertoire in PDF toezenden en in een later stadium het repetitie-schema. Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun partij bij aanvang van de cursus beheersen.

De repetities vinden plaats in het dorpskerkje van Fontaines St Clair met haar mooie akoestiek. Meer informatie over het programma Cent Mille Regretz leest u hier. Het concert vindt plaats op zaterdag 23 mei, aanvang 17.00 uur in de Nicolaaskerk in het plaatsje Marville zo’n dertig kilometer verderop.

Tijdens de workshop ben je te gast bij Ina en Ferdinand Pieterse, in het lieflijke boerendorpje Fontaines St. Clair in Noord-Oost Frankrijk. Ingebed tussen de bosrijke heuvels van de Maasvallei telt het dorpje slechts 50 inwoners, 3 boerderijen en een kerk. Er zijn geen doorgaande wegen, winkels of kroegen.

We ontbijten, lunchen, borrelen en dineren gezellig samen in de gemeenschappelijke binnentuin van de familie Pieterse. Voor het onderdak is er een ruim aanbod aan kamers te huur variërend in luxe en stijl. Ook is er kampeergelegenheid in de pruimenboomgaard. Meer informatie over de maaltijden en het onderdak kun je hier vinden.

Heb je nog vragen over de workshoplocatie, neem dan contact op met Ina Pieterse, voor muzikale vragen kun je terecht bij Joost van der Linden.

Inschrijven kan hier.
Voor de flyer klik hier.