Schrijven

Nieuwsgierig naar “de moedige leeuw en de angsthaas” in je, “de elegante gazelle en de stuntelende olifant”, of …? Leef je uit, schrijf ze tot leven en maak ze tot vrienden.

Wat?

Een week lang schrijven zonder rem erop, de innerlijke criticus even buiten spel gezet, plezier in het spelen met woorden, ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt. Voorlezen, delen en uitwisselen met je medeschrijvers/schrijfsters. Het gaat erom dat jouw verhaal/gedicht naar buiten komt en niet om het schrijven van ‘mooie’ verhalen.
Schrijven is in deze week het middel om contact te maken met je creativiteit, je innerlijke wereld, jezelf te verrassen en te ontdekken wat je bezighoudt.
Elke morgen om 09:30 uur start voor jou een nieuw schrijfavontuur met een altijd verrassende afloop. Tijdens de ochtenden is er in de groep volop ruimte voor contact, humor of ernst. ‘s Middags zijn er (voor wie wil) individuele schrijfopdrachten, of is er tijd voor wandelen, rusten, een stadje bezoeken, …
Je schrijft korte verhalen en gedichten waarbij je zoveel mogelijk gebruik maakt van wat je in Fontaines meemaakt. Je gebruikt de ‘vrije’ tijd dan ook om materiaal te verzamelen voor het schrijven de volgende dag.
Als je wilt, zit je ‘s avonds heerlijk buiten bij een kampvuur, een goed glas wijn erbij, te genieten van rust en contact.

Voor wie?

Iedereen die zin heeft om met schrijven zijn/haar creativiteit aan te boren en nieuwe wegen wil verkennen is welkom. Schrijfervaring is niet nodig.
De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers om de persoonlijke aandacht te waarborgen.

Door wie?

De schrijfworkshop wordt gegeven door Ko van Vaardegem. Hij werkt als adviseur en coach en is sinds 25 jaar bezig met allerlei vormen van bewustzijnsontwikkeling. Sinds 10 jaar is daar ook ‘creatief schrijven’ bijgekomen. Hij begeleidt nu verschillende schrijfgroepen. Schrijven is voor hem één van de manieren om zichzelf te leren kennen en naar buiten te brengen, om contact te maken met een energiegevende creatieve stroom.

Data:

Van zondag 4 augustus 2019, 12.00 uur, tot vrijdagmiddag 9 augustus

Kosten: (de kosten voor 2019 worden nog gepubliceerd)

De kosten zijn – inclusief een heerlijk ontbijt, lunch en diner die voor je worden verzorgd – op basis van:

  • Zelf je verblijfplaats regelen: €   pp;
  • Kamperen: €  pp;
  • Tweepersoonskamer: €  pp;
  • Eenpersoonskamer: €  pp.

Inschrijven/Informatie:

Voor informatie betreffende logies, verblijf etc. kun je contact opnemen met Ina Pieterse.
Voor informatie en aanmelden betreffende de Schrijfweek kun je terecht bij Ko van Vaardegem.