Workshop Creatief Schrijven

Elk grassprietje, elk gevoel, elke gedachte… de hele wereld wacht om door jou beschreven te worden. In Fontaines worden al jarenlang verhalen en gedichten geschreven; stroomt de creativiteit rechtstreeks uit de bron, jouw bron. Vorig jaar rond het thema ‘zintuigen’ en eerder rond de thema’s ‘nieuw’ en ‘de reis‘ en deze zomer… dat blijft nog even een verrassing.

Deze schrijfweek is voor iedereen die met schrijven zijn creativiteit wil aanboren en nieuwe wegen wil verkennen. Kennis en ervaring met schrijven is niet nodig. De groep bestaat uit vijf tot acht deelnemers om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven.

In de schrijfweek komen zowel het creatieve als ook het ambachtelijke aspect van het schrijven aan bod. Spelen met technieken, gereedschappen, herschrijven, stoeien met de innerlijke criticus, leidt tot meer essentie, puurheid, schoonheid.

Kortom: een week lang schrijven zonder rem erop! Plezier in het spelen met woorden, ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt. Schrijven, voorlezen en uitwisselen met je medeschrijvers/-schrijfsters onder leiding van Ko van Vaardegem en Christiaan Lomans.
Tijdens de ochtenden is er tijdens het schrijven volop ruimte voor contact, humor of ernst. ‘s Middags is er gelegenheid voor individuele schrijfopdrachten of tijd voor wandelen, rusten, een stadje bezoeken en als je wilt, zit je ‘s avonds buiten bij een kampvuur met een goed glas wijn te genieten van rust en contact.

Wegens het Coronavirus werd deze workshop in 2020 afgelast. Wij hopen op een nieuwe datum in 2021. Zodra er meer bekend is vermelden wij dat hier op de website.