Workshop Creatief Schrijven

Creatief schrijven gebeurt al sinds jaren in Fontaines. Tot nu toe ligt het accent op proza. Vanwege het nieuwe samenwerkingsverband dit jaar ook op poëzie. De schrijfweek is er vooral op gericht om de creativiteit van een ieder aan te boren en pas in tweede instantie op het schrijven van ‘mooie’ verhalen en gedichten. Steeds is er een thema dat richting geeft aan de schrijfoefeningen. Dit jaar is het thema ‘Vreemde Vogels’. Niet alleen in de gebruikelijke betekenis ‘vreemd persoon, iemand die er vreemd uitziet of die zich raar gedraagt’, maar vooral in de zin van ’authentiek, echt’.

De week begint op zondag 11 juli met een kennismakingslunch en eindigt op vrijdag de 16e met een afscheidsontbijt. Het is een week in een prachtige omgeving, met heerlijke maaltijden en met veel rust en stilte. Ideale voorwaarden om een week lang te schrijven zonder rem erop. Plezier te hebben in het spelen met woorden, te ontdekken wat zich in je hoofd, hart en ziel afspeelt. Schrijven, voorlezen en uitwisselen met je medeschrijvers/-schrijfsters onder leiding van Ko van Vaardegem (link) en Marieke van Leeuwen (link).

Tijdens de ochtenden is er tijdens het schrijven volop ruimte voor contact, humor of ernst. ‘s Middags is er gelegenheid voor individuele schrijfopdrachten of tijd voor wandelen, rust, een stadje bezoeken en als je wilt, zit je ‘s avonds buiten bij een kampvuur met een goed glas wijn te genieten van rust en contact.