Muziek

The Winchester Part Books

Een bijzonder relatiegeschenk uit de 16e eeuw, het manuscript The Winchester Part Books, zal dit jaar centraal staan tijdens de workshopdagen ensemble zingen in Fontaines St. Clair.
Tot op heden is niet met zekerheid vast te stellen wie de gulle gever was van deze verzameling Italiaanse madrigalen, Franse chansons en Engelse werken. En ook naar de reden van het schenken van zo’n mooi ingebonden en opgemaakte verzameling van 107 vocale werken mogen we gissen.
Musicologe Kristine Forney heeft een zoektocht ondernomen om de mythe rond de gulle gever van dit cadeau te ontrafelen. Haar schrijven uit 1999 (uitgegeven door University Of California Press) is voor mij aanleiding geweest om een programma samen te stellen voor de workshop ensemble zingen 2019 in Fontaines St. Clair.
Het repertoire uit The Winchester Part Books en aanverwant repertoire leent zich bij uitstek om met enkel, dubbel of groot -bezette ensembles te werken.
Aan het einde van de driedaagse cursus zal er een presentatie worden gegeven in één van de prachtige kerken in de Meuse door La Troupe de Fontaines

De cursus is een initiatief van Ina Pieterse & Joost van der Linden (Forum Vocaal).
Ina en Ferdinand organiseren creatieve gezinsvakantieweken in het kleine intieme vakantieoord Fontaines maar stellen hun sfeervolle accommodatie ook ter beschikking voor andere passende activiteiten.
Joost (tenor) studeerde zang aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Hij heeft gezongen bij The Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman, Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale o.l.v. Philippe Herreweghe, Nederlands Kamerkoor, Groot Omroepkoor en ensembles als Musicalische Compagney uit Berlijn en het Gesualdo Consort Amsterdam. Als solist werkte hij met dirigenten als Jane Glover, Jurjen Hempel, Jos van Veldhoven, Werner Herbers (Ebony Band Amsterdam), Jed Wentz (Musica Ad Rhenum) en Ton Koopman.

Bekijk ook de hele flyer.

 

Woensdag 29 mei 2019 aankomst, cursus dagen 30 en 31 mei, 1 juni. Vertrek zondag 2 juni.

Kosten:

  • één-persoonskamer € 496 all in
  • twee-persoonskamer € 440 all in
  • kamperen € 368 all in

In overleg met Ina Pieterse zijn andere arrangementen ook mogelijk.

Annuleringskosten:

  • Binnen 1 week voor de aankomstdatum brengen wij 85% van het totale bedrag in rekening
  • tussen 1 en 3 weken 60%
  • tussen 3 en 6 weken 30%

Inschrijven