Mindfulness


Mindfulness training, ingebed in de positieve energie van Fontaines.

P1060522Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Er kunnen zich wel eens gebeurtenissen voordoen die voor irritaties, woede en onrust zorgen en die je liever niet mee wil maken. Het niet halen van een deadline of niet gewaardeerd worden zijn hier voorbeelden van. Iedereen is er wel bekend mee. Reacties hierop gebeuren in feite onbewust, je zit al in de verdediging voor je het door hebt of beseft pas dat je te lang hebt doorgewerkt als je ’s avonds niet in slaap kunt komen.

Bij Mindfulnesstraining leer je ook om jezelf bewust te worden van deze reactiepatronen en hier beter mee om te gaan. Zowel positieve als negatieve ervaringen horen bij het leven.

Deze training wordt gegeven in een rustgevende en natuurlijke omgeving, waar je samen met je begeleiders en groepsgenoten in een veilige sfeer kunt oefenen en ervaringen kunt delen. Juist de natuur willen we ook betrekken bij de training  omdat die kan uitnodigen afleidende gedachten los te laten en gevoelens van verbondenheid in het hier en nu te ervaren. Dit wordt vorm gegeven door het beoefenen van mindfull wandelen en mediteren bijvoorbeeld naast de waterval of onder de sterrenhemel. Het kan je helpen om ook bij terugkeer in je dagelijks leven deze verbondenheid meer te ervaren.

Voor mensen die al eerder een mindfulnesstraining hebben gevolgd kan het toch waardevol zijn om mee te doen omdat er naast de basis mindfulness oefeningen ook de gelegenheid geboden wordt tot verdere verdieping middels oefeningen uit de compassietraining.

De mindfulness tijdens deze week wordt begeleid door huisarts:
Huub de Weerd
Gecertificeerd categorie 1 trainer Mindfulness 
Aangesloten bij Vereniging voor Mindfulness VMBN
http://www.vmbn.nl/

Data:

donderdag 15 juni t/m zondag 18 juni 2017 (aankomst donderdagmiddag 15.00 uur, vertrek zondag 12.30 uur)

Kosten:

  • All in met kamperen: € 460-
  • All in met 2 persoonskamer: € 514,-
  • All in met 1 persoonskamer: € 554,-

Inschrijven:

Stuur een mail met je contactgegevens naar info@fontaines.nl. Daarbij vermelden als je alleen vegetarisch wilt eten. Carpoolen? Heb je een liftplek beschikbaar of zoek je een liftplek? Ook graag aangeven.